tisdag , november 19 2019
Home / hem / Idéer för kökgolv
Idéer för kökgolv

Idéer för kökgolv

Golvplattmärke för köksbad Vattentät och avtagbar | Etsy

Köksgolv ges generellt inte den uppmärksamhet och vikt som de förtjänar. Så länge de är intakta och dammfria, tänker vi aldrig på dem. I motsats till detta är det mycket viktigt att ha rätt typ av golv i ditt kök av flera skäl. Bra kökgolv ger inte bara ditt kök ett fint utseende utan de gör också att väggarna och andra inredningar i köket kan skyddas mot fukt. Korrekt tätade golv ser till att vatten eller fukt inte kommer under golvet. Det finns olika typer av köksgolv på marknaden. De vanliga typerna diskuteras nedan.

Hårt träslag

Hardwood är ett ganska traditionellt material som används vid tillverkning av golv. Det är ett mycket trevligt alternativ att använda för ditt kök men det krävs att det är väl underhållet och att användas med mycket omsorg. Om du håller dig med alla dessa krav, hamnar ett trägolv nästan perfekt. Annars är det inte ett väl rekommenderat val.

Betong och skiffer

Betong- och skiffergolv är ett lysande alternativ för att ge ditt kök ett mycket annorlunda och elegant utseende. Speciellt om du har ett industriellt temakök är denna typ av golv det rätta samtalet för dig. Det ser bra ut med matt färdiga toppar och apparater som består av rostfritt stål. Förutom att den är vacker, är den också mycket hållbar och motståndskraftig mot alla slags skador.

Andra typer

Andra typer av köksgolv inkluderar travertinplattor, laminat och linoleum. De har sina egna för- och nackdelar och finns i olika prissättningsintervall.