torsdag , november 21 2019
Home / hem / Linne Gardiner Idéer
Linne Gardiner Idéer

Linne Gardiner Idéer

Linne består i princip av lintrådar. Bomullstyger smutsar ofta i jämförelse med linne. Därför är det bäst att välja linnegardiner i dina hem även om dessa är lite dyrare jämfört med bomullsgardiner.

Tvätt av linnegardiner görs baserat på om det är oblekt, färgat eller halvblekt. Oblekta linnegardiner ska tvättas med tvättmedel som är fria från optiska ljusmedel. Linne tyger har hög draghållfasthet och hög slitstyrka när de är våta. Linne gardiner måste tvättas försiktigt om du vill att de ska vara i flera år. Se till att temperaturen på vattnet som används är cirka 60 grader Celsius. Om du överstiger temperaturen än 80 grader kan det minska styrkan, glansen och elasticiteten i tyget.

Tunnare gardiner bör tvättas mer försiktigt i jämförelse med tjockare linnetyg. Om designen är känslig, placera gardinerna i en nätpåse för att förhindra slitage när de placeras i en tvättmaskin. Linne gardiner får aldrig tvättas tillsammans med tyger av mörk färg. Det är bäst att följa tillverkarens anvisningar när du har färgade linnegardiner.

Om du inte tvättar gardinerna i en tvättmaskin, använd en termometer för att kontrollera temperaturen. Färgat och naturligt linne ska inte torkas i intensivt solljus. Placera inte de våta gardinerna över varandra. Var försiktig när du fäll ner gardinerna för förvaring när de inte används.