Home / Okategoriserade / Trädgårdsdesign
Trädgårdsdesign

Att planera sin trädgård.. Hur och var börjar man? Detta är en fråga som jag funderat ganska mycket på eftersom det är den absolut vanligaste man ställs inför som föreläsare i trädgårdsdesign. Man …

En trädgårdsdesign är ett tema eller en stil som du baserar på utseende och arrangemang av din trädgård. Detta kan göras med växter, ornament, vattenfunktioner eller möbler. Användningen av ett fågelhus eller fågelfoder kan ofta locka lokalt djurliv och fungera också som en dekor. En specifik trädgårdsdesign kan skapas för att passa det område du måste arbeta med, eller så kan du välja en själv från en katalog.

Det finns vanligtvis ett återkommande tema eller stil i en trädgårdsdesign, till exempel kan en "klassisk" look skapas genom användning av ett vitt staketstak och enhetliga buskar. Användningen av färg kan bidra till ett specifikt utseende, eftersom svarta och gråa ofta förknippas med ett urbant tema medan bruna är mer traditionella.

Ofta kan det finnas utrymme i din trädgård för något som en barns svängset eller klättring, och genom att ordna om vad som finns i din trädgård för att använda utrymmet där effektivt kan du passa in mer.

Underhåll:

En trädgårdsdesign är vanligtvis en långsiktig investering eftersom det kan vara ganska dyrt. Detta innebär att du kan behöva undersöka underhåll; staket kan behöva måla om igen, buskar behöver beskäras eller skäras ner, och du måste förhindra överväxt och dra ut ogräs regelbundet.

Sammanfattningsvis, även om det är en del underhåll, är en trädgårdsdesign en möjlighet att upptäcka den potential som din trädgård har, och använda den för att inte bara uttrycka dig utan också underlätta hobbyer som trädgårdsskötsel.