måndag , december 16 2019
Home / Mode / Kaftan klänningar för kvinnor
Kaftan klänningar för kvinnor

Plusstorlek Maxi-klänning / Damkläder / Plusstorlekskläder för kvinnor / Caftan Maxi-klänning / Lös klänning / Kaftan Maxi-klänning / Maxi-klänning av YoLineXL

På sitt enklaste sätt är kaftanklänningarna enbart en slags långärmad klänning eller tunika med vristlängd som stängs eller knappar framtill. Denna enkelhet döljer dock kaftanens långa och varierande historia och dess dussintals design och variationer över många alternativa kulturer. Inom de senaste decennierna har kaftan blivit gradvis utbredd i västerländska länder, främst som kvinnans mode. Kaftanklänningen tilltalar alla eller alla smaker som ett resultat av dess raka, huvudnät och kan knappt lägga till standard eller exotiska i en garderob.

Den klassiska kaftan har vanligtvis öppna, böljande ärmar och en hög krage, även om trendiga variationer kan ha v-hals krage eller olika snitt. Vissa gamla versioner har snävare, smalare ärmar, men detta varierar från region till region. Knappar eller slipsar finns på framsidan av plagget från nacken till midjan, förutom på pull-over-stilar. En skärp eller en tunika bär på midjan för att avstå från någon form till den annars fritt flytande tuniken. Standardstilen når hela vägen ner till vristarna, även om trendiga versioner också kan vara kortare och kaftaninspirerade tuniker bärs vanligtvis som skjortor eller blusar. En tröja, kappa eller lös ytterjacka kompletterar standard kaftan.

Kanske är plaggets bästa dygd dess förmåga att helt annorlunda klimat. Lösa kaftaner tillverkade av lättare material är bra för anständigt klimat, medan tyngre versioner är tillämpliga för svalare förhållanden. Kaftanen är tillräckligt lös för att bäras under kläderna och tillräckligt mångsidig för att kunna bäras under betydande kläder. Det är ofta kontroll nära kroppen i midjan eller delas bort för svalhet; knapparna eller slipsarna är ofta obrutna fästa till helt olika höjder som stöds temperatur. Kaftanen var och förblir en form av allmänt vardagsplagg för året runt i sina ursprungsländer.

Kaftanklänningar och kläder finns också utanför dessa regioner. I komponenter i Västafrika är en kaftanliknande tröja vanligt, och några sydostasiatiska kulturer använder ett analogt plagg i batikmaterial. Ordet själv skapade dessutom sina medel i det ryska språket, inom vilket det hänvisar till en ny mångfald av mans kostym istället för en lös tunika.

Kaftans ställning som ett flexibelt, allmänt plagg garanterade att det antogs av modernt mode. Det bär ofta långt eller kort, knytat eller löst och kan skäras eller bäras för att berömma någon typ. Kläder i kaftan-stil är huvudnätet i alla scenarier eller lägen. Formgivare har gjort toppnotch i en mycket kaftan stil med böljande ärmar och v-halsar för vardagskläder. Kaftaner i full längd används ofta som skydd för stranden eller poolen. Bärare frigörs för att dekorera sina kaftanklänningar på gamla linjer, som ett exempel med ett sjerp, bälte eller yttre kappa, eller så kommer de att anpassa den till hans eller hennes nuvarande garderob. Kaftans närvaro i olika kulturer i en stor region kan vara ett bevis på dess skicklighet och kvalitet.